Välj kartsajt: badplatser

Knivsåsens stenbrott (Dalby stenbrott)

3.9 i snittbetyg (19)

Detta är en badplats utanför Dalby, kallas även Dalby stenbrott. Är ett gammalt stenbrott, längs sidorna av sjön kan man hoppa och dyka ned från olika avsatser - som mest är dessa runt tio meter ovanför vattenytan. Buss 160 (från Lund) och Skåneexpressen 8 (från Malmö) stannar vid Knivåsen. Därefter följer en stig från busstationen till stenbrottet. En promenad på ca 5 minuter.

Recensera detta bad...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av detta bad:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Ofta rejält skräpigt. Och de boende längs vägen mellan badet och busstationen har stängt av vägen. Det drar ner betyget. Annars skulle det få fem stjärnor av fem. Att bada i detta stenbrottet är en andlig upplevelse. Man får en gåva av vattnet varje gång man badar i det. Man känner hur man flyter in i en annan dimension. Vattnet vet dina önskningar och förverkligar dem, om du badar i det tillräckligt ofta. Det finns en sägen om en traktor som en gång dumpades i vattnet, och vissa nätter ska man kunna se lyktorna lysa upp genom vattnet. Kanske ligger det något i det? Åk hit och undersök själv!

  0 2 2020-09-22 kl. 20:24
 • Betyg: 1Potential att kunna bli ett fantastiskt ställe, men med överfulla soptunnor, snuskiga torrdass(bajamajor) och en doft av bajs så lämnade vi lika fort som vi kom.

  0 1 2018-07-29 kl. 09:51
 • Betyg: 1Blev mycket besviken, Massor med skräp, luktade avföringar, grillande besökare(trots elningsförbud), hög medelöstern musik - ingenting som man vill se och höra när kommer man till naturreservat

  6 5 2018-07-21 kl. 21:41
 • Betyg: 3Lite skräpigt tyvärr men på det hela taget ett bra vuxen- och ungdomsbad. Kan vara stökigt med musik och festande kvällstid. Lugna dagar är det dock en oas och ett spännande bad

  1 2 2018-06-04 kl. 15:04
 • Betyg: 4Både fint och äventyrligt. Passar för såväl ungdomar som barnfamiljer. Väldigt fint vatten och bra picknickmöjligheter, blir dock lite skräpigt när sommaren håller i sig några dagar.

  1 0 2017-07-26 kl. 17:14
 • Betyg: 3har börjat bli riktigt mycket skräp som ansamlas här (och folk därefter gissningsvis). väldigt synd, då det brukade vara en riktigt fin badplats. eller så kom jag dit på helt fel dag eller nåt. gör mig ledsen hur som helst.

  1 0 2016-09-21 kl. 21:16
 • Betyg: 5Finare ställe får man leta efter. Riktigt klart och fint vatten och suuper varmt. Finns en liten ´sandstrand´ i ena sidan av stenbrottet för dem som inte kan klättra så bra för resten är det lite smått klippklättring för att komma upp.omgivningen är jätte mysig och de stora hopp klipporna älskade jag fram till igår hehe då jag fick mig 2graden hjärnskakning efter att ha hoppat från Elvis så jag rekommenderar att man är väldigt försiktig om man ska hoppa för man kan klara det 100 gånger men räcker att ett hopp blir fel och du får sitta på akuten hela natten som jag om du får behålla livet.

  3 1 2014-08-09 kl. 11:12
 • Betyg: 5Bra och annorlunda badplats belägen i naturskön omgivning. Här kan man tillbringa en hel dag om man tar med sig matsäck. Bra bad för den som gillar att hoppa från höga höjder. Bra att tuffa grabbar får tillfälle att utveckla sitt självförtroende från den s.k. Elvisklippan på 15 meter. Tuffa grabbar behöver höga hopp, så unna dem det! Nackdelen med badet är att det slängs så mycket skräp både i vattnet och runt om. Kanske skulle det också finnas underlag för en uteservering vid badet sommartid om någon vill ta initiativet.

  3 6 2012-08-27 kl. 18:27
 • Betyg: 4Vattnet är det bästa jag någonsin har badat i! Jätteklart och fint! Minus för den ogästvänliga miljön. Om du har dålig balans och har allmänt känsliga fötter är detta inget att rekommendera. Annars är det supermysigt och massor med små ställen som man kan göra till ´sitt eget´.Fantastisk utsikt! Klart och fint vatten! Djupt men farligt! Fantastisk utsikt!

  2 2 2012-07-04 kl. 13:58
 • Betyg: 5utsökt badplats, en riktig idyll!

  perfekt för alla, barn såsom ungdomar!

  2 0 2012-07-01 kl. 11:20

Andra badplatser i närheten:

De som gillar Knivsåsens stenbrott (Dalby stenbrott) gillar även:

   Saltsjöbadens fr...
Saltsjöbaden
   Tvedöra
Södra sandby

Visa alla badplatser nära...