Välj kartsajt: badplatser

Borgardalsbadet, Lötsjön

3.4 i snittbetyg (12)

En badplats nära lilla samhället Länna. Det är en bit att gå om man tagit buss 809 och stigit av i Länna. Badplatsen har 3 bryggor. En för barn, en större som man kan dyka från och en liten flytbrygga. Ett hopptorn finns en bit bort och längre bort finns klippor att sola på eller hoppa från. Ibland under högsesong finns en kiosk att handla i, men inte alltid.

Recensera detta bad...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av detta bad (sid 2):

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 5På det höga berget strax söder intill badplatsen finns en fornborg, möjligen fr 400-600-talet e Kr. Den består av ett band av kullerstenar. Den kan ha ingått i ett system av fornborgar i sydöstra Uppland som till stor del då ännu var vattentäckt - Lötsjön hade säkert förbindelse med Östersjön över öppet vatten via långsmala vikar som sträckte sig ända in mot Uppsala. Vattendjupet omedelbart nedanför bergets brant på sydsidan har uppskattats till ca 16 meter. Lite längre ut från berget uppgår vattendjupet till ca 20 meter vilket är anmärkningsvärt stort jämfört med sjöarna i trakten.

    0 0 2008-07-31 kl. 16:29
  • Betyg: 5Mycket bra strand med skönt gräs att ligga på. Rejäla bryggor, liten sandstrand för de minsta.
    Finns också möjlighet till volleyboll och hopptorn. Ger man sig längre in i skogen så finns det grymma klippor (5m höga) att hoppa ifrån. En garanterad upplevelse.
    Glasskiosk finns. Kör ut mot Almunge från Uppsala, passera Löt sedan kommer en skylt där det står Länna. Ca 200 meter fram så finns en badskylt, sväng höger. Ytterligare 2-3 km på en ganska slingrig väg och sedan in på en grusväg (också skyltat till höger). Knappt 1km och du är framme.

    1 0 2008-07-27 kl. 09:13