Välj kartsajt: badplatser

Södra Ånnabosjön

4.2 i snittbetyg (9)

Södra Ånnabodasjön är en liten sjö benägen 22 km från Örebro i Ånnabodas friluftsområde. Badet har en U-brygga där de mindre barnen kan hålla sig innanför U:et för säkrare bad med bättre koll. Stranden består mestadels av sand med inslag av större bitar grus. Ovanför sandstranden finns stora gräsplättar där man kan ligga och sola. Tyvärr förkommer det en hel del andavföring på gräset, men det är sådant man får ta när man vistas i naturen helt enkelt. Det finns både toaletter och grill för den nödige och hungrige. Parkeringsmöjligheterna är goda då det finns en stor parkering mittemot avfartsvägen för badet. Även den som är fiskesugen kan åka hit, köpa sig ett fiskekort och försöka få upp ett par fina ädelfiskar.

Recensera detta bad...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av detta bad:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 3Trevligt bad men förvirrande förbudsskyltar. Grillning och rökning förbud på badplatsen! Folk grillar, fullt med cigarettfimpar och på det fina trädäcket rökte några vattenpipa.

    0 0 2019-08-28 kl. 06:10
  • Betyg: 4Trevligt ställe, om än lite snål sandstrand. Men den stora gräsmattan med plats för många badgäster väger upp. Finns möjlighet att grilla, och sitta på trätrall och sola. Dessutom finns även toaletter och en kiosk som verkar ha öppet när det är badväder. Det hela ligger i anslutning till en camping.

    0 0 2018-07-24 kl. 11:42
  • Betyg: 5Finaste badvattnet i länet! 22grader svalt och skönt för en kruka som mig:-D

    0 1 2018-07-18 kl. 09:15
  • Betyg: 3Bäretta mer om kiosken öppettider mm
    Annars är det bra

    0 2 2014-06-08 kl. 09:22
  • Betyg: 4Fin badplats med stora ytor, både sand och gräs samt ett stort trädäck. Goda möjligheter att välja skugga om man tröttnar på att steka sig.
    U-formad brygga, jag saknade dock en bryggstege på insidan av U:et (för hoppglada barn).
    Vattnet var ganska kallt men fräscht. Bra botten.

    Fräscha toaletter, kiosk (tar endast kontanter) och en rast/värmestuga med glasväggar alldeles vid vattnet där det finns massa bord och bänkar.

    Trots stora ytor kan det vara trångt under varma sommardagar.
    Riktigt bra, hade fått 5 stjärnor om det inte hade varit så himla packat med folk när vi var där (se bilder!).
    Massa folk en varm julidag 2013. Raststugan syns till höger i bild. Kiosken och toaletterna. (Vet ej vad byggnaden till vänster är för något.) Inifrån raststugan. Trädäck utanför raststugan. Jättefint

    1 0 2013-07-25 kl. 21:26
  • Betyg: 4Fint område, stort om man jämför med många små bergslagssjöar men i andra mått inte jättestort. Sväljer dock en hel del folk.

    Har inte gått runt sjön men ser riktigt fint ut.

    Vid mycket folk/helg är en lite kiosk öppen nere vid vattnet; säljer glass och lite korv mm. Tar bara kontanter - kan vara värt att tänka på.

    0 0 2013-07-07 kl. 19:08
  • Betyg: 5Har badat här hela min uppväxt ;) jag giller stället.

    0 0 2011-06-13 kl. 06:58
  • Betyg: 4Barnvänlig badplats i Ånnabodas friluftsområde 22 km från Örebro. Sandstrand med inslag av grus. Barnvänlig U-brygga där barnen på ett säkrare och mer övervakat sätt kan bada innanför U:et. Stora gräsytor där man ligger och solar bland all andskit. Det finns grill och toaletter. Fina motionsslingor sträcker sig runt den lilla sjön. Parkerar gör man mittemot avfarten till badet där det även finns en fräsch husvagnscamping belägen på andra sidan. Ovanför parkeringen finns även en servering där man, förutom att äta god mat, även kan lösa ett fiskekort för ädelfiske i sjön.Vy över badbryggan 3:e juni 2011

    0 2 2011-06-05 kl. 08:34
  • Betyg: 5fin skogssjö med fina skogsområden runt omkring, bryggor. sand/stenstrand gräsmattor. buss från örebro flera ggr per dag.
    en rullstolsanppassad skogsslinga 2,5 km.

    1 2 2008-06-16 kl. 15:28

Andra badplatser i närheten:

De som gillar Södra Ånnabosjön gillar även:

   Läppebadets camp...
Vingåker
   Orbaden
Vallsta
   Kollevik
Karlshamn

Visa alla badplatser nära...