Välj kartsajt: badplatser

Tjolöholm

4.2 i "vägt snittbetyg" (4)

Badlivet på Tjolöholm har långa traditioner. I många generationer har besökare njutit av salta bad nedanför slottet. De stora gräsytorna är perfekta för en solig picknick vid havet. Under riktigt heta sommardagar är det många som svalkar sig under gammelträdens väldiga lövkronor. Idag finns här en liten sandstrand för de minsta barnen och en handikappanpassad badbrygga. Badbryggan vid slottets badstrand ligger i från den 1 juni till 31 augusti. Viss avvikelse kan förekomma. I anslutning till badstranden finns ett glasscafé där det under sommarsäsongen går att köpa glass, kaffe, dricka, kakor och enklare smörgåsar. Tjolöholms badstrand är en EU-badplats och vattenkvaliteten är klassificerad som utmärkt. Runt Tjolöholmshalvön sträcker sig vidsträckta strandängar och karga klippstränder. För den mer äventyrlige finns det flera badklippor som lämpar sig för ett dopp i Kungsbackafjordens salta vatten.

Recensera detta bad...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av detta bad:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 2Ja det är långgrunt. Det blir aldrig djupare än strax under knäna. Innan alger och äcklig botten tar vid. Vi badbryggan kan man få sig ett dopp, när man kryssar mellan människorna och tångruskorna. Stranden är täckt av gåsbajs, men träden ger iallafall skön skugga. Lekskeppet står i gassande sol och är svartmålat och stekhett.

  0 1 2018-07-28 kl. 07:26
 • Betyg: 4Fint och barnvänligt. Långgrunt vid stranden och djupare vid bryggan en bit bort. Stor gräsmatta och en båt att leka och klättra på för barnen. Fina omgivningar med slottet. En bit att gå från parkeringen som kostar 20 kr.

  0 0 2014-07-17 kl. 19:49
 • Betyg: 5Fin badplats med liten sandstrand och bryggor som passar bra för familjens minsta. Med slottet i bakgrunden kan man sola på stora gräsytor samtidigt som mormor finner svalka under trädkronorna. Inte överbefolkat och perfekt för krabbfiske. Det finns även en liten kiosk i närheten.

  2 1 2012-07-31 kl. 15:24
 • Betyg: 5Perfect sheltered swimming place with good facilities and nice toilets.

  2 1 2008-09-24 kl. 21:47