Välj kartsajt: badplatser

Hällebäck

3.1 i "vägt snittbetyg" (3)

Från väg 161 mellan Uddevalla och Lysekil är det 4 km till Hällebäck. Vägen slutar med en vändplats alldeles vid de två badbryggorna. På den längre bryggan bedrivs det ofta krabbfiske och på den kortare yttre bryggan finns ett litet hopptorn. Den cementerade delen mellan bryggorna passar för solbad, och inne i viken finns också en relativt långgrund sandstrand. Parkeringen längs vägen rymmer ett 30-tal bilar.

Recensera detta bad...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av detta bad:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3En liten lugn badplats. Vyerna mot havet är fina. Toalett finns, badplatsen är inte handikapp- anpassad. Ingen kiosk man får ha med sig sitt fika. Livbojen hänger på bryggan, i en dunge bredvid badet finns bänkar och bord, badplatsen känns helt ok. På bryggan hänger livbojen. Vy över viken. På vänster sida om badet och längst in i viken finns en liten sandstrand. På vänster sida om badet finns en liten dunge med bord och bänkar. En torrtoalett finns. Uddevalla kommun ansvarar. Vy in mot viken med den lilla sandstranden. Badplatsen från vägen.

  0 0 2018-07-02 kl. 10:21
 • Betyg: 4Hej.I år har komunen lagt ut ett lastbilslass med fin sand.Janne Wiking.Hällebäcks ångbåtsbrygga 1984.

  0 0 2011-09-13 kl. 14:59
 • Betyg: 3En skyddad vik med bra hopptorn och krabbfiske. Inne i stranden hittar man många snäckskal. Är det under 22-23 grader i vattnet får man tyvärr se upp för brännmaneter när man simmar mellan bryggorna.Innanför badbryggorna finns en barnvänlig sandstrand där man kan hitta en hel del snäckskal. Hopptornet är ett par meter och perfekt för dykning. Eller att hoppa med fötterna före förstås :-) Mellan badbryggorna är en cementerad remsa med stenar bakom som ger utmärkt ryggstöd. Gullmarsfjorden är perfekt för dykning och snorkling. Vid Hällebäck kommer man ända fram med bil. Sand

  2 3 2008-11-17 kl. 12:26